Bröllopsfotograf

Västerås, Enköping, Eskilstuna eller Stockholm.. Det spelar ingen roll, jag reser gärna världen över!

För det första..

Grattis!

Ni ska gifta er, wow! Och ni har kommit så långt att ni letar bröllopsfotograf – och här hamnade ni, hos mig. En fotograf som brinner för att fånga det där oplanerade och genuina som händer, ”in the moments”, och som vill ge er bilder där ni kan återuppleva er dag om och om igen. Från en förälders tårar av glädje under ceremonin till ett lekfullt barns busiga leende, jag brinner för att fånga allt. 

Ni har hittat rätt om ni letar efter en "in the moment"-fotograf som älskar porträtt i solnedgången och att hjälpa er vara era bekvämaste jag framför kameran.

Bröllopsfotograf Nybynäs gård

Känslosamt

Jag fotograferar huvudsakligen dokumentärt under bröllop där mitt mål är att fånga en verklig och autentisk avbildning av allt som händer under dagen. Jag strävar inte bara efter att ta bilder på händelserna, utan också för att fånga de verkliga känslorna och reaktionerna hos både er men även era nära och kära. Genom att göra det bevarar jag essensen av ögonblicket och ger det liv genom min lins. Jag tror att varje ögonblick och varje interaktion är unik, och mitt jobb är att fånga den unikheten och skapa en oförglömlig visuell berättelse. Min passion ligger i att berätta historier genom bilder, och det finns inget som är mer tillfredsställande för mig än att veta att jag har fångat ett ögonblick som kommer att värderas under generationer framöver.

Bröllopsfotograf Västerås Nybynäs gård

Avslappnade porträttbilder

Det kan vara skrämmande att stå framför kameran och ni är långt ifrån ensamma om att känna er lite obekväma i denna situation. Det är faktiskt helt normalt att känna så, för det är ju inget som man gör dagligen. Tillfällen där vi blir fotograferade är ofta speciella och minnesvärda såsom ett bröllop, och man kan till och med känna lite press och stress inför porträttfotograferingen. Med mig som fotograf får ni en lugn och trygg person som hjälper till att instruera, guidar och pratar med er för att ni ska känna er avslappnade och naturliga framför kameran. 

Jag brukar ge enklare uppgifter att göra för att undvika de där stela poserna och porträttfotograferingen blir istället ett roligt minne från bröllopsdagen. Ni kommer att känna er avslappnade och kanske till och med glömma bort att jag står där med kameran emellanåt när ni skrattar och myser med varandra – vilket bjuder på fantastiska in the moments bilder som ni kommer att älska att titta tillbaka på långt in i framtiden.

Bröllopsfotograf Västerås Steam hotel
Bröllopsfotograf Västerås Enköping Västmanland
Bröllopsfotograf Västerås Enköping Västmanland

Porträtt i solnedgången

Golden hour- Vad är det för något?

Finns det något som slår porträttbilder i fantastiskt ljus? Golden hour är sista timmen innan solen går ner och ger det där magiska gyllene ljuset som är mjukt och fantastiskt på bild och skapar en romantisk känsla. När på dygnet det infaller varierar såklart från årstid till årstid. På sommaren är det oftast omkring kl. 20-21 och på vinterhalvåret kan det vara mycket tidigare än så.

Varför ska man ta fler porträtt?

Bröllopsdagen kan vara rätt tight i schemat och nerverna kan vara ett faktum innan vigseln. Har ni kvar mig som fotograf även under kvällen smiter jag gärna med er ut en sväng efter middagen för lite fler porträtt i detta underbara ljus. – Om ni vill. Dessutom kommer ni att vara mer avslappnade och naturliga när alla nerver har släppt! 

JASMINE TURANDAR

Fotografen bakom kameran och professionellt tredje hjul

Bakom kameran finns alltså jag! Mitt namn är Jasmine och jobbar i grunden som barnmorska och älskar det, men att fotografera ligger mig väldigt varmt om hjärtat och fyller på min energi. Jag är uppvuxen i nordvästra delen av Stockholm men har även bott på flera andra ställen i Sverige såsom Uppsala och Karlstad. Sedan 2013 bor jag i Västerås tillsammans med mannen och vovven Leia.

Jag gifte mig själv 2018 och det är ett av de finaste minnena jag har, samtidigt som jag minns allt jobb med alla förberedelser och allt som skulle ordnas med ett bröllop utomlands.

Jag älskar att fotografera och dokumentera minnen. Fotografering för mig är just det, ett sätt att förmedla känslor och skapa minnen som består, år efter år där man kan väcka gamla minnen till liv igen. Tänk så många minnen och känslor som ryms i ett fotografi! 

Just därför lägger jag ner mycket tid och kärlek i varje enskild fotografering för att ni ska få en bra upplevelse och känna er nöjda med era minnen. Med mig bakom kameran hoppas jag att ni ska känna er avslappnade och trygga, och förhoppningsvis kunna fokusera helt på er stora dag!

Bröllopsfotograf Nybynäs gård

Sååå.. Hur går det till?

1 - Kontakta mig

Ni är sugna på att anlita mig som fotograf. Underbart ju, att vi redan klickat på håll. Det första ni gör är att fylla i bokningsformuläret längst ner denna sida. Jag kommer höra av mig med svar så snart som möjligt, oftast inom några dagar. Håll utkik även i skräpkorgen, och håll tummarna att jag är ledig på ert datum!

2- Betala och signera

Jag är garanterad som fotograf på ert datum när ni betalt bokningsavgiften, och i samma veva får ni även ett avtal att läsa igenom och signera. När tråkigheterna är avklarade får ni min bröllopsguide, fylld med tips och funderingar ni kan använda under ert (och vårt!) planeringsmöte och inför bröllopet.

3- Planering

Jag erbjuder ett eller flera bröllopsmöten närhelst ni känner att ni behöver, men med fördel 1-3 månader före bröllopsdagen. Det är betydligt lättare för oss att planera tillsammans om ni hunnit ganska långt själva. Vill ni ha ett bollplank så finns jag här och erbjuder gärna min expertis med tips, idéer och lösningar till bröllopsdagen. Vi går igenom frågor, önskemål och hur dagen kommer att se ut. Efteråt skapar jag ett gemensamt körschema som jag sedan delar med er via mail.

4- Bröllopsdagen

Dagen vi väntat på är här! Jag dyker upp och syns när jag ska synas, och drar på mig osynlighets-manteln när det passar bättre. Utöver att jag agerar paparazzi och fotar i tid och otid, kan ni även räkna med att jag håller ett extra öga på klockan åt er, kommunicerar med annan personal, eller hjälper er med andra småsaker som dyker upp. 

5- Tjuvkik

Inom 1-3 dagar från bröllopet så skickar jag några få bilder som en tjuvkik från bröllopsdagen. Jag minns själv att jag ville dela dagen med hela världen, och självklart ska det ju helst vara en av de magiska bilderna vi tagit tillsammans, och inte någon fasters halvkassa mobilbild. 

6- Leverans

Så var dagen kommen när ni får återuppleva er dag. Ta varsitt glas med något gott, duka upp plockmaten och släng upp bildspelet på TVn. Nu ska här bölas!

Bilderna levereras i ett lyxigt onlinegalleri där ni kan ladda ner bilderna direkt, eller dela dem i sociala medier om ni önskar. Ni kan ladda ner både högupplöst och webformat! Bilderna leveras även hem till er på ett lyxigt USB-minne.

7- Ta tag i albumet eller framkalla

Efter att bilderna levereras får ni chansen att beställa trycksaker – ett lyxigt album eller en fine art print i magiskt fin kvalité. ”Det fixar vi själva”, tänker ni, och jodå, 5% av er gör säkert det. Men resterande 95% skriver det på göra-listan och sen blir det kvar där… Lämna över det till mig och se till att det blir gjort!

8 - Slut där?

Slutfakturan är betald, bilderna levererade och vi ses aldrig mer. Njaa, så hårt är det väl inte… För ni vet ju om att jag fotograferar både familj, nyfödd, gravid och par också? 😉

Gör det till en tradition att ta parbilder på er årsdag, eller föreviga er fortsatta resa med mig i framtiden. Just det här äventyret är över, men vi kan dela många fler framöver!

Utgår från Västerås

Men reser gärna världen över för att föreviga just ert bröllop!

Min bas är såklart på hemmaplan i Västerås, men jag finns tillgänglig för bröllop i hela Sverige. 

Bröllop utomlands?

Destination weddings blir mer och mer populärt, och jag förstår absolut charmen i det. – Vi gifte oss långt hemifrån på en vingård i Toscana, Italien. Det var en fantastiskt upplevelse att få dela inte bara ett bröllop och vår stora dag tillsammans med våra nära, men även att få ett alldeles särskild och unikt minne genom en resa tillsammans och ett bröllops som blev 3 dagar lång med fantastiska minnen med våra nära och kära!

Planerar ni bröllop en bit hemifrån och är intresserade av att ha med mig som fotograf kan jag lova att jag kommer hoppa och studsa av glädje när jag läser ert mail. 

Bröllopspaket

Här nedan kan ni läsa om de olika fotopaketen jag erbjuder vid bröllopsfotografering. 

OBS. Lilla-paketet gäller ej under högsäsong (maj-augusti) men är det tätt inpå kan ni alltid höra om jag är ledig.

I alla paket ingår:

Onlinegalleri som ni lätt kan dela med nära och kära
USB-minne med era bilder

Resetillägg

Ev. resetillägg över 5 mil från Västerås: 200kr/ påbörjad restimme.

Uppgradera ert paket?

Ni kan självklart uppgradera ert paket när ni vill, dock önskar jag gärna veta så snart som möjligt för att på förhand veta hur stort/långt uppdraget kommer att vara. Ni kan alltid önska att jag stannar upp till 3 timmar extra på plats på bröllopsdagen till en kostnad för 2000kr/timme.

Bokningsvillkor

Du betalar en bokningsavgift på 5000kr vid bokning för att garantera ert datum och denna bokningsavgift återbetalas ej. Bokningsavgiften betalas inom 14 dagar från bokning, och dras sedan av på slutsumman. Bokningsavgiften garanterar mig som fotograf på er bröllopsdag och innebär att jag tackar nej till andra förfrågningar. Slutfakturan ska sedan vara betald 14 dagar innan bröllopet. Vid avbokning senare än 3 månader innan bröllopet debiteras 50% av resterande belopp.

Lilla paketet

I detta paket ingår:

3 timmars sammanhängande fotografering
Alla urvalda bilder, minst 150 bilder

OBS! Ej valbart under högsäsong maj-augusti

Detta paket passar förslagsvis till

Vigsel, gratulationer & porträtt

15.000kr

Mellan paketet

I detta paket ingår:

5 timmars sammanhängande fotografering

Alla utvalda bilder, minst 250 bilder

Detta paket passar förslagsvis till

Förberedelser, porträtt, vigsel,
gratulationer och början på mingel

19.000kr

Stora paketet

I detta paket ingår:

8 timmars sammanhängande fotografering

Alla utvalda bilder, minst 400 bilder

1st 30x40m förstoring

Detta paket passar förslagsvis till

Förberedelser, first look, porträtt, vigsel, gratulationer och början på middagen. Med detta paket hinner vi med nästan allt under er dag!

24.000kr

Deluxe paketet

I detta paket ingår:

12 timmars sammanhängande fotografering

Alla utvalda bilder, minst 700 bilder
Exklusiv förvaringsask med 10st framkallade bilder
1st 30x40cm förstoring

Detta paket passar förslagsvis till

Förberedelser, first look, porträtt, vigsel, gratulationer, middag och fest. För er som vill få med allt från förberedelser till golden hour och fest.

29.000kr

KONTAKTFORMULÄR:

Bröllopsfotograf Västerås Enköping Västmanland